søndag den 10. februar 2013

"En tur med bus til Skåne er ikke det bare knækbrød"

Ja tænk sig, det slogan kan man vinde 4 dage i Skåne med alt betalt undtagen benzin og drikkevarer.

Vi kørte fredag over middag og var i Lund ved 17 tiden på vores hotel, som lå i centrum af Lund, en stor universitetsby. Det var et dejligt hotel med super flotte designer værelser. Om aftenen spiste vi på hotellet, som åbentbart var meget populær for der var fuld hus og folk gik forgæves. Det var en 3 retters menu, som smagte dejligt.

Dagen efter kørte vi videre. Vi skulle møde på en parkeringsplads, og sammen med nogle andre skulle vi i en gummibåd for at se på ørne. Først blev vi iklædt store flyverdragter, strømper, støvler m.v. Det var næsten umuligt at bevæge sig, men det var også rigtig koldt. Dagen før havde det sneet i området, men heldigvis var det tørvejr og det blæste ikke.

Det blev ikke til så mange ørne, men vi fik da set nogle stykker, men ellers så vi rådyr, mink, ræv, bæver, svaner og gæs. Guiden fortalte en masse på svensk om ørne, historie osv. Det var en rigtig dejlig tur på ca. 4 timer.

Vi kørte videre til Kristiansstad, hvor vi boede på et meget gammelt og stort hotel. Maden spiste vi ovre på den anden side af torvet på en hyggelig restaurant.

Søndag kørte vi videre og var en tur i Åhus, som er en lille hyggelig by ud til vandet. Vi gik en lille tur, hvorefter vi kørte til Brösarp til en gæstgivergård, hvor vi skulle overnatte til om mandagen, hvor turen gik hjemad. Vi fik en rigtig, rigtig lækker menu og en irsk kaffe til dessert (115,00 svenske kroner for en irsk kaffe), så var den også betalt. Vi var de eneste overnattende gæster på hotellet, men om morgenen var der et stort ta selv bord med alt hvad vi kunne ønske os.
Vi kørte til Malmø på vejen hjem, men det var et forfærdeligt regnvejr, så vi blev kun et par timer. Bestemt en by at besøge ved bedre vejr. Vi havde nogle rigtig dejlige dage og nød turen i fulde drag.

Ingen kommentarer: